Eko - Kuchnia

!0 grudnia                                          Nasze Eko - Mistrzynie

Tym razem zawiodła powszechna na wsiach poczta i o wydarzeniu dowiedziałam się dopiero dziś. Cóż, sąsiadki dobrze znają moje zaledwie śladowe zainteresowanie tematem tworzenia potraw, więc nic dziwnego, że sprawę przemilczały.
Ale skoro już wiem...Otóż nasze koleżanki: Ewa Chylińska, Maria Gębska, Krystyna Lis i Irena Tarka uczestniczyły w warsztatach kulinarnych, gdzie uczyły się wykorzystywać wyłącznie naturalne przyprawy, poznały specjalne przepisy, zestaw ziół niezbędny w domowej apteczce itp. Na koniec dostały certyfikat ukończenia szkolenia. Słuchając opowieści pomyślałam sobie, że gdyby chodziło tylko o wykorzystanie ziół, to ja stosuję od zawsze kuchnię ekologiczną, bo używam tylko soli, pieprzu, papryki i majeranku. Niestety, idzie jeszcze o smak przyprawianych potraw, a z tym różnie bywa w mojej kuchni. W każdym razie dziewczyny wróciły bardzo zadowolone, tym bardziej że degustacja potraw była satysfakcjonująca. 
Ale to jeszcze nie wszystko! Zakończenie warsztatów w Liznowie było szczególnie uroczyste, bo zbiegło się z 10 rocznicą działalności Stowarzyszenia "Homo homini", które zorganizowało warsztaty w ramach projektu "zdrowo, pysznie i ekologicznie". 
Myślę, że Działaczki Stowarzyszenia z Panią Stanisławą Stasieczek na czele przyjmą podziękowania od nas za dobrą robotę i życzenia, by nie zabrakło energii, zapału i skuteczności, bo pomysłów nie zabraknie na pewno!
I jeszcze kwiatek. Tylko na fotografii, ale jaki piękny! 

 

Dopusciles zpisywanie ciasteczek na tym komputrze. Ta decyzja jest odwracalna.